Super Bowl- gekte leidt tot hallucinante cijfers

Super Bowl- gekte leidt tot hallucinante cijfers

Geert Degrande (fan2.be): Niet alleen de Verenigde Staten maar heel de wereld lijkt in de ban van de Super Bowl. De finale van  het American Football tussen de Kansas City Chiefs en de San Fransisco49ers, die deze avond wordt gespeeld in het Allegiant Stadium in Las Vegas leidt tot een zelden geziene gekte, met werkelijk hallucinante bedragen om de wedstrijd te kunnen bijwonen of om tijdens de veel besproken pauze een reclamespot op televisie te brengen. Dat de megapopulaire zangeres Taylor Swift, die 280 miljoen volgers heeft op Instagram, wellicht de wedstrijd zal bijwonen om haar lief Travis Kelce van de Kansas Chiefs aan te moedigen, zorgt voor extra piment.

Auteur: Geert Degrande
Datum: 2024-02-11

Duizelingwekkende ticketprijzen

De Super Bowl is in de Verenigde Staten al jaren de sporthoogmis van het jaar. En in navolging van andere Amerikaanse fenomenen, zoals Halloween, heeft de aandacht ervoor zich ook in de rest van de wereld verspreid. Het gaat om een wedstrijd die de kampioenen van de twee Amerikaanse competities in het (American Football Conference en National Football Conference) tegenover elkaar zet om dé grote NFL-winnaar te bepalen. Meer dan honderd miljoen kijkers zullen de 58ste finale, die vanavond wordt gespeeld tussen de Kansas City Chiefs en de San Francisco 49ers volgen. En  ook het stadion zelf, dat met zijn 60.000 beschikbare plaatsen relatief klein is, zal afgeladen vol zitten. De mensen die een ticket hebben gekocht, hebben daarvoor wel heel diep in de portemonnee moeten tasten, want de gemiddelde ticketprijzen liggen tussen de ? hou u vast - 9.700 en de 11.500 euro. Het goedkoopste plaatsje in het stadion kost nog altijd maar liefst 7.200 euro. Die enorm hoge prijzen hebben te maken met het feit dat de vraag groter is dan normaal omdat de wedstrijd plaatsvindt in Las Vegas, waar ook mensen die niet per se fan zijn van één van beide teams eens hét evenement van het jaar van nabij willen meemaken. 

En nog gekkere prijzen voor reclamespotjes

Niet alleen de ticketprijzen swingen de pan uit, maar ook de prijzen om tijdens de rust een reclamespotje uit te zenden. Bederijven die tijdens de pauze een spotje willen uitzenden van 30 seconden, betalen daar? 7 miljoen dollar voor. In 1967 kostte het uitzenden van een spotje van een halve minuut nog maar 42.500 dollar. In 1990 kostte het 700.000 dollar en in 2000 al 2 miljoen dollar. Nog tien jaar later was de prijs opgelopen tot 3 miljoen dollar en sinds de editie van vorig jaar ligt de kostprijs op 7 miljoen dollar. Een bedrag dat onder meer betaald werd door Uber Eats.  De enorme hoge ticketprijzen en prijzen voor reclame in afwachting van de wereldberoemde half time show getuigen van de echte Super Bowl-gekte. Ook andere cijfers illustreren die gekte. Zo hebben Amerikaanse consumenten in de aanloop naar de wedstrijd  de afgelopen dagen en vandaag naar verluidt 17,3 miljard dollar uitgegeven aan eten, drinken, kleding, decoraties en andere aankopen. Een onderzoek van Retail Foundation gaf ook aan dat 112,2 miljoen mensen van plan zijn om een feestje te geven of bij te wonen, en nog eens 16,2 miljoen mensen van plan zijn om de wedstrijd in een bar of restaurant te bekijken.



Tags: american footballuci

Gerelateerde artikels

Ontdek ook onze sponsors


Commentaar


Dank voor de voorbeelden

Hier gaat mijn energie van in overdrive :)

Best ever

Best ever


Quizvraag

Lokaal

Kan je bij Eetcafe Konak ook terecht in het weekend?



Ontdek ook onze sponsors

Samenwerkingsmogelijkheden Privacy Cookies Gebruiksvoorwaarden Partners Contacteer ons Tags Redacteurs Videos Version